İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

4.05.2010

Federasyonun "marka değeri"


Daha önce de yazmıştım, pazarlama kitaplarını açıp oradan bulduğu “Marka değeri” lafını ağzına sakız yapan amma velakin bundan bi bok anlamayan Türkiye Futbol Federayonu elindeki markaların ağzına sıçmak için her türlü çabayı sarf ediyor.


Geçtiğimiz yıl Bank Asya 1. Lig playofflarının finalini, Türkcell Süper Lig’in en kızıştığı 32. Haftada, Ankaragücü – Beşiktaş ve Hacettepe – Sivas maçlarıyla aynı saate koyup kimsenin ilgilenmediği bir maç haline getirerek hem bu lige sponsor olan Bank Asya’nın hem de yayıncısı Dsmart’ın yaptığı yatırımları hiçe sayan federasyon bunun bir benzerini de yarın Türkiye Kupası finali ile yapıyor.


Bu maçı haftaiçi mesai saatinde oynatarak TRT’nin kaybedeceği reklam değerinin ya da sponsor Ziraat Bankasının kaybedeceği marka görünümünün haddi hesabı yok. Bu yıl TRT bu maçları yayınlamak için 17 milyon dolar ödedi. Bu tarz keyfi bir karar sonrasında ben olsam gelecek yıl bu ihaleye 10 milyon dolardan fazla ödemem.


UEFA’nın sırf daha fazla insan Şampiyonlar Ligi finalini izlesin de daha fazla para kazanalım diyerek maçı cumartesine aldığı bir ortamda TFF “marka değeri”nden anca bu kadar anlıyor işte.


Dip Not: Şanlıurfa stadını da tarlanın ortasına dikmişler be kardeşim.

1 yorum:

momos dedi ki...

sıfır planlama. stadın ışıklandırmasının çalışmamasından dolayı maçı gündüze aldılar, insan maçı vermeden önce kontrol eder ışıklandırmayı değil mi? büyük ihtiamalle muhabbet şöyle olmuştur:

- ya urfaya da güzel stad yaptılar, kupa finalini oraya mı versek.
- olur lan, hem kardeşlik olur birlik olur, hafız esad da gelir, yakın, otobüsle 7 saat, gece binse sabaha orda.
- süper fikir, maç öncesi konser de yaparız, havi fişek falan süper olur..

karar açıklandıktan 2 hafta sonra..

- urfa stadının ışığı yokmuş be, akşam karanlık olur topu göremez oyuncular. açıkladık da stadı değiştirsek rezil oluruz.
- boşver gündüz yaparız ne olacak, esadı korumak da kolay, millete dürüm de dağıtırız, yanında ayran mis.. yöresel bir final..