İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

17.05.2010

Şampiyon Bursaspor


Olmaz denilen oldu sonunda zincir koptu.Türkiye Ligindeki uzun süreli İstanbul hegamonyası epik bir finalle son buldu.Fenerbahçe bir kez daha son haftada ligi kaybederken,Trabzonspor 1996 yılının intikamını çok acı bir şekilde almış oldu.

Aslında 4 Büyüklerin başka bir takımın şampiyon olmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini düşünüyordum zira başka bir takımın şampiyonluğu yayın gelirlerinde ciddi bir azalma anlamına geliyordu.Böyle bir durum söz konusuyken gelen bu şampiyonluk hakkında Rıdvan Dilmen'in söylediklerine katılmamak elde değil :"Türk futbolunun Uefa Kupasından sonra gördüğü en büyük olay Bursaspor'un şampiyon olması."Yazılıp çizilecek çok şey var ama önce kutlamayı bilmek lazım .


Tebrikler Bursaspor ...

7 yorum:

momos dedi ki...

tebrikler bursa. büyük iş başardılar

İlker dedi ki...

Abi sanıldığı kadar yayın haklarında büyük bir değişim olmuyo, çünkü şampiyon takımlar eşit payda almıyorlar. Aldıkları şampiyonluk sayısına oranla para alıyorlar. Yani Bursa'nın seneye yayın hakkı gelirinden şampiyonlar payına düşen %11'lik paydan 1/51 oranında pay alacak.

Ha ama şampiyonlar ligine doğrudan girme hakkı kazandı ki bu da kafadan 15 milyon avro demek. Onu nasıl değerlendirecekleri artık yönetim başarası olacak.

emoshus dedi ki...

Fenerbahçeli olmama rağmen Bursaspor'un şampiyon olmasını istiyordum... Onlar olmalıydı ki artık G. Antep gibi, Eskişehir gibi potansiyeli olan takımlar da şampiyonluğu düşünebilsinler (Kayseri'yi özellikle dışarıda bıraktım, orada taraftar potansiyelinin zayıf olduğunu düşünüyorum)... Böylece 3 büyükler de yıllarca "al gülüm ver gülüm" milleti uyuttukları düzene sokulan çomakla kendilerine gelsinler ve adam gibi yönetilsinler... ve böylece orta-uzun vadede Türk futbolu kazansın...

Tabi bu arada geçtiğimiz iki sezon, devrim olmasını ümit ettiğim bu dönemin ilk temellerini atan Sivasspor'u da anmadan geçmemek lazım...

delorean dedi ki...

Daum hastasının şu maçta bile Semih'i oynatmamasının açıklaması nedir? Euro 2008de 120.dakikada gol atan Semih değil miydi? ve bunun gibi bir sürü örnek var.Sen Fenerbahçe ruhu olan birkaç oyuncudan birini küstürdün,dalga geçtin onla.Semih'in yerinde olsam 1 saniye durmam.Semih sana ne yaptı Daum? Bunu gerçekten merak ediyorum. Sen 1 sene boyu Guiza'yı ısrarla oynatıp takımı çoğu maç 10 kişi bıraktın.Noldu sonra önemli maçlarda çıktı foyası.Kupa finalinde de lig finalinde de.Bu maçları Guiza ile kazanacak halin yok zaten.Fenerbahçe için lükstür Guiza'ya bu kadar süre vermek.Her 5 atağın 4ünü hiçe saymaktır.Bu zihniyet hiçbir şeyi haketmiyor.Defol git Daum.Suç seni getirende tabi. Bursayı kutluyorum.

Övünç Şentürk dedi ki...

Açıkçası yine olsa yine Ertuğrul'un Beşiktaş'tan ayrılmasını isterdim.Hatta 8-0'dan sonra hemen gitmesini isterdim zira bu kalıp alınabilecek başka başarılarla silinebilecek bir leke değildi ..

Tabi bu Ertuğrul ile gurur duymama engel değil zira kendisi her daim bir Beşiktaş beyfendisi olmayı bilmiş biri.Helal olsun.Umarım daha da başarılı olur .

Cuma Ali dedi ki...

bursa hakikaten çoğu kişinin düşünüp de bi türlü yapamadığı bişeyi gerçekleştirdi. bunda şöyle bişeyin de etkili olduğunu düşünüyorum. ertuğrul sağlam son maçlardan önce sanki 3 büyüklerden birinin başındaymış gibi konuştu: "bu hafta a.gücü fener'den puan alacak" veya liderken de şampiyon olucaz gibi kendine ve oyuncularına güvenen açıklamaları vardı.

geçen senelerde sivas'taki en büyük eksikliğin bu olduğunu düşünüyorum. bülent uygun sivas'ın lider olduğu dönemlerde dahi bizi şampiyon yapmazlar, biz şampiyon olmayız gibi neden söylendiğini anlayamadığım açıklamaları vardı. son 10 senedir belki de küçük takımların bu güven eksikliği onları daha ileri gitmelerine engel oluyodu. bu şampiyonluk bence futbolumuzdaki en büyük devrim olacak; gelecek sene eskişehir, antep, trabzon, hatta antalya bile çok farklı oynayacaktır. bursa'ya helal, çok büyük iş başardılar.

momos dedi ki...

ne yazık ki ben çoğu kişinin aksine bursa'nın şampiyonluğunu bir devrim olarak görümüyorum. evet önemli bir olaydır ancak ne üç büyükleri daha akıllıca yönetilmesine sebep olacak ne de başaltı takımlarının şampiyonluk için umutlanmalarına sebep olacak bir devrimdir. üç büyükler yöneticilerinin sahip olduğu akla sahipler zaten, zihniyet değişmediği sürece birşey değişmez, bazen hırs daha da aptalca kararlara yol açar, olacak da muhtemelen bu. Başaltı takımları ise şampiyonluğu hedeflemeyecekler gene, hedefleseler de planlı bir çalışmanın sonucunu beklemeyecekler, antep gibi kayseri gibi takımlar yine sansasyonel isim peşinde koşturup çarpıcı sonuçlara imza atmakla yetinecekler. ligimizde şampiyon bursa dahil üst düzey, kastettiğim şampiyonlar ligi grupları seviyesidir, istikrarlı futbol oynayan takım yok ve gene olmayacak. istikrarlı topa en yakını bursa oynadı ve bundan belki de şampiyon oldu, ama onlarınki de gruplarda pek işe yaramayacak. tabi ki yazın başka bir kimliğe bürünebilirler ama tek bir yazda takımın kimlik değiştirmesi küçük ihtimal.

ligimizin geleceği konusunda ben iyimser değilim. klüplerin kurumsallaşması ve kuracakları ortak çatıya ligin devredilmesi bir çözüm olabilir. o da sadece yapısal bir çözüm olur. iyi futbol yine uzun vadede gelir diye düşünüyorum.