İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

5.05.2010

Los Suns

David Stern'ün abuk sabuk yasaklarıyla iyice "oturun efendi efendi maçınızı izleyin" tarzına bürünen NBA'de uzun zamandır bu tarz politik bir yaklaşım olmamıştı. Gazetelerde görmüşsünüzdür, Arizona valisi yeni çıkardığı yasa ile polislere şüpheli gördüğü herkesi sorgulama hakkı veriliyor. Bunu ABD'de Hitler'in yahudileri fişlemesine benzetenler var. Obama bile bu yasayı yanlış (misguided) olarak nitelendiriyor.

Bu yasa karşıtlığına bir destek de Phoenix Suns'ın sahibi Robert Sarver'dan geldi. Bu akşam oynanacak Spurs 2. maçına "Los Suns" forması ile çıkacaklar. Bu akşam aynı zamanda Meksika'da "Cinco de Mayo" bayramı. (Meraklısına Hıdrallez'i değil, Fransız ordularını yenmeyi kutluyorlar)

Sarver, "Bu kanun, eşit haklara sahip olma ve kanunlar tarafından korunma temel prensiplerine uymuyor. Zaten Arizona'nın ekonomisi kötü günler geçiriyor, bu kanun ekonomik olarak da hiç iyi olmayacaktır" demiş.

Arizona'ya karşı bir yaptırıma gitmeyi düşünen diğer bir organizasyon ise MLB. 2011 All Star maçı Arizona'da oynanacak ve bu maçın başka bir yere alınması planlanıyor. Daha önce NFL, Martin Luther King Jr. gününü kutlamayı redden Arizona'yı cezalandırmış ve Super Bowl maçını başka bir eyalete almıştı.

NBA'de ise son olarak 1992'de Rodney King ayaklanması sonrasında Lakers, Trail Blazers ile oynacağı Play-off maçını Las Vegas'a aldırmıştı.

Hiç yorum yok: