İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

11.05.2010

Real Hüsran Vs Umutlu Madrid


Bu aralar yabancı dizilerin favori konusu alternatif evrenler.Lost olsun Flash Forward olsun derinlemesine inceliyorlar bu konuyu.

Birde alternatif futbol ligi diye bir kavram girdi bu sene hayatımıza.Zira 37 haftada 101 gol atıp 95 puan toplamış bir takım şampiyon olmasının son hafta itibariyle imkansıza yakın olduğu bir lig yaşanıyor İspanya'da ve bunu herhangi bir istatistikle,gerçeklikle,denklemlerle,kuantum fiziği ile açıklamak oldukça zor.Bende basit yoldan gerçekliğini sorgulamayı seçtim :)

Türkcell Süper Ligin bir senelik yayın hakkına eş değer bir bedelle yapılan transferlerle sezona giren Real Madrid'in, bir senede süpersonik Barcelona'yı tahtından indirmesi tabi ki beklenmiyordu ama bu kadar trajik bir sonu dünyanın belkide en çok nefret edilen takımı bile hakketmiyor. Bir yanda önüne gelene 3'er 4'er gol atan Umutlu Madrid,öte yanda bu sezon çıktığı 6 kritik maçta Milan,Lyon ve Barcelona'yı yenemeyen Real Hüsran.

Bütün bir sezonda toplam 6 maç kaybeden Real Madrid'e özellikle 3'ünün faturası çok ağır nitekim Barcelona'dan 2 maçta 0 puan alan Pellegrini'nin öğrencileri o maçlardan sadece birinden 1 puan çıkarabilseydi şimdi şampiyonluğu kutluyor olabilir, Lyon deplasmanındaki sezonun en kötü futbolunu sergilediği maçta biraz daha derli toplu olabilse, çok istediği Bernabeu'daki finale Bordeaux ve Bayern'i eleyerek gelebilirdi ama olmadı ve belki de La Liga'nın en fantastik performanslarından birine imza atan bu takım başarısız olmakla suçlanmaya devam edecek.

İronik bir şekilde Real Madridliler Bernabeu'daki finali tv'den izlerken Pellegrini'nin kalmalarını istemesine rağmen takımdan adeta kovularak gönderilen Robben ve Sneijder'in Şampiyonlar Liginde final oynayayacak olup oynadıkları ligleri dublelerle kapatmış olmaları da yaraya adeta tuz biber ekiyor.

Yine de yazının başında ki istatistiklere ek olarak ligde en yakın 3 rakibine 6 maçta 16 gol atıp 6 galibiyet alan Real Madrid'in CR9 ve Kaka'nın sakatlık problemleri sebebiyle bu oyuncularda tam olarak verim alamadığını düşünürsek, bu oyuncularında formlarını bulması ve büyük ihtimalle Maicon, Rooney gibi süper starları kadroya katıp Jose Mourinho'yu takımın başına getireceğini varsayarsak, gelecek sene adına ümitli olmamak için hiç bir sebep yok.

Bu senenin toplama takımı olarak Barcelona'yı bu kadar zorlayabilen Real Madrid gelecek sezon 38 maçta 114 puan toplayıp(zira Barca'yı geçmenin başka yolu yok gibi) tahtını alabilecek mi yoksa Barcelona yine Real'den 1 fazlasını alıp 115 (metematiksel olarak imkansız fakat ??Barca istatistik?? yuh artık!!!) başkentte bir hüsran daha mı yaşatacak hep birlikte göreceğiz.

Hiç yorum yok: