İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

10.05.2010

Spor Kulübü Olmak

Geçtiğimiz perşembe akşamı önce Burhan Felek'te kadın voleybolcularımızın şampiyonluk maçındaydım. Maç biter bitmez GFB'nin kiraladığı otobüslerle Caferağa'ya gidip bu kez Galatasaray ile oynanan final serisinin ilk maçında kadın basketçileri destekledik. İki maçı kazandıktan sonra da tribünlerde bir "dünyanın en büyük spor kulübü" tezahüratı hakim oldu. Ne yazık ki bu sadece söylemekle olmuyor. Evet 9 branşıyla Fenerbahçe belki de dünyanın en çok branşta yer alan spor kulüplerinden birisi ancak eğer branşlar arasında etkileşim yoksa tek ortak noktaları sarı lacivert çubuklu formayı giymek oluyor.

Dün akşam Barcelona, Euroleague finalinde Olympiakos'u yenerken takımı destekleyenler arasında bu 5 futbolcuda vardı. Beşi de Barcelona altyapısından çıkan oyuncular, Sevilla maçından bir gün sonra, haftaya La Liga'da şampiyonluk maçına çıkacaklarken kalkıp Paris'e gidip final maçında takımlarını desteklediler. Bunu yaparken de üzerlerinde takım elbise vb. değil basketbol formaları vardı.

Türkiye'de basketbol maçına basket forması ile gitmek gibi bir şansımız yok çünkü Feneriumlarda basket forması satılmıyor. Muhtemelen daha önce denenmiştir, satılmadığı için ürün gamından çıkarılmıştır. Salonlarda futbola ait olan tek şey tabi ki formalar değil. Voleybol maçında "Fener gol,gol,gol! Şampiyonluk geliyor" tezahüratının ne işi var?

En başa dönelim. Sarı Melekler, Cannes'da kulüp tarihinin ilk Avrupa Kupası finalini oynarken kulüpten başka bir oyuncunun tribünde olduğunu sanmıyorum. Olsaydı gazeteye çıkardı. Cannes'ı geçtim acaba herhangi bir futbolcu Dereağzına 10 dakika mesafedeki Caferağa'ya ya da 15 dakika mesafedeki Burhan Felek'e hiç gitmiş midir?

3 yorum:

L dedi ki...

benim bu konuda aklımda olan ilk örnek, yakın zamanda bir gs-fb basketbol maçına gs'lı bazı oyuncuların gitmesidir. anca işte derbi olacak da, gidecekler. onu da başkan söylemiştir allah bilir gerçi.

solo dedi ki...

tezahürat o maçlarda "fener koy koy koy" diye değiştiriliyor eğer tek derdiniz buysa, bi de ben griçek'i fenerbahçe acıbadem'in maçında, futbolcu deniz'i erkek basket maçında, geçen bayan basket finali ikinci maçında da fenerbahçe acıbadem stuffını gördüm,furbol maçına gelen birçok sporcuyu zaten biliyoruz, bu örnekler yeter sanırım.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

aktif basketbolculardan olmasa da ibrahim kutluay Cannes'daki 4lu finallerde tribundeydi...