İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

1.05.2010

Denizli'nin Horozları

Tarih 10 Ekim 1998, yer Bursa Atatürk Stadı, 2000 Avrupa Şampiyonası Türkiye - Almanya grup eleme maçı. Milli takımın maça başladığı kadro ve formasyon şöyle: Kalede Rüştü Rençber, savunmada Fatih Akyel, Ogün Temizkanoğlu, Alpay Özalan, orta sahada Tayfun Korkut, Tayfur Havutçu, Mert Korkmaz, Sergen Yalçın, Tugay Kerimoğlu, Abdullah Ercan ve hücumda Hakan Şükür.


Tarih 5 Haziran 1999, yer Helsinki Olimpiyat Stadı, 2000 Avrupa Şampiyonası Finlandiya - Türkiye grup eleme maçı. Milli takımın maça başladığı kadro ve formasyon şöyle: Kalede Rüştü Rençber, savunmada Fatih Akyel, Saffet Akbaş, Alpay Özalan, orta sahada Tayfun Korkut, Ayhan Akman, Ali Eren Beşerler, Sergen Yalçın, Tayfur Havutçu, Abdullah Ercan ve hücumda Hakan Şükür.

Tarih 9 Ekim 1999, yer Münih Olimpiyat Stadı, 2000 Avrupa Şampiyonası Almanya - Türkiye grup eleme maçı. Milli takımın maça başladığı kadro ve formasyon şöyle: Kalede Rüştü Rençber, savunmada Fatih Akyel, Ogün Temizkanoğlu, Alpay Özalan, orta sahada Tayfun Korkut, Okan Buruk, Ali Eren Beşerler, Sergen Yalçın, Tayfur Havutçu, Abdullah Ercan ve hücumda Hakan Şükür.


Görünen o ki Mustafa Denizli'nin, büyük öneme haiz maçlarda, rakibin etkin bir ofansif orta saha oyuncusu varsa, orta sahanın ortasına bir kazık dikme huyu yeni değil. Herhalde ilk Almanya maçında Stephan Bienlich, ikinci Almanya maçında Mehmet Scholl, Finlandiya maçında da Jari Litmanen için uygulanmış bir tedbir bu.

Milli takımın haricinde, 2000-2001 sezonunda başında olduğu Fenerbahçe'de benzer tercihleri oldu; esasen defans oyuncuları olarak bildiğimiz Ogün Temizkanoğlu, Mert Meriç ve hatta, sıkı durun, Mustafa Doğan bu dönemde çeşitli maçlarda orta sahanın çeşitli bölgelerinde görev aldılar. Bu gözler, Mustafa Doğan'ın bir Gençlerbirliği maçında sol önde oynadığına şahitlik etti. İlginç bir şekilde Tijani Babangida Gençlerbirliği'nin onbirindeydi o maçta.


Son iki sezonu Beşiktaş'ın başında geçiren Mustafa Denizli, bu dönem içerisinde İbrahim Toraman'ı da muhtelif maçlarda orta sahada oynattı. En son örneği de şampiyonluk düğümünü çözecek maç olarak nitelenen Fenerbahçe derbisi.



3 yorum:

Övünç Şentürk dedi ki...

Bununla ilgili Hıncal Uluç'un komik bir yorumu vardı yıllar önce rahmetli Kenan Onuk ile yaptığı bir 90 Dakikada , hatırladıkça gülerim : "Hadi bugün Finlandiya'da 1 tane Litmanen var oynattın Ali Eren'i , yarın Almanya ile oynayacaksın adamların kadrosunda 10 tane Litmanen var 10 tane Ali Erenle mi çıkacaksın sahaya" demişti :)

Mehmet Reşit dedi ki...

Benim de aklımdan çıkmayan, bir başka Denizli zaferi ile ilgili bir başka Hıncal analizi vardır; Hollanda'yı 1-0 yendiğimiz maçtan sonraki yazısında "helal olsun çocuklar, helal olsun Denizli, hepinizi alınlarınızdan öpüyorum; bu futbolla Belçika'dan fark yeriz" demişti.

3 gün sonra 45 dakikada havamızı almıştı Belçika.

Gerçi bambaşka bir kadro, bambaşka bir formasyon vardı sahada; üç forvetle oynuyorduk ama olsundu. Hıncal demişti ve olmuştu.

Av. Levent Öge dedi ki...

var onun öyle ilginçlikleri, fenerin başındayken bir galatasaray maçıydı sanırım ali güneş'i de açık oynattıydı