İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

18.03.2010

11 Ayın Sultanı Euro 2016

Hürriyet yazmış, Tolga da kendi bloguna taşımış, ben de orada görüyorum. Efendim, top yekün girip aday olduğumuz Euro2016'nın açılış maçının olduğu 11 Haziran 2016 günü aynı zamanda o yılın ramazan ayının ilk gününe denk geliyor.

Başta İngiliz, Hollandalı taraftarların bu tarz turnuvaları nasıl seyrettikleri hepimizin malumu. Çok değil daha 1 sene önce UEFA Kupası finalinin oynandığı bu topraklarda kadıköy vapurundan adımımızı atar atmaz ellerinde bira olan Alman taraftarları görüyorduk. Zira Şampiyonlar Ligi finali de farklı değildi. Avrupalı futbol taraftarı maçı böyle izliyor.

Biz tüm bunları bile bile ramazanda oynanacak Euro2016'ya aday olduk. Bırakın alkolü, ramazan zamanında iftar öncesi açık olan restaurantların, pastanelerin camlarının kırıldığı bu ülke topraklarında, başta Kayseri ve Konya'da olmak üzere "eğlenecek" taraftarların can güvenliğini nasıl sağlayacağız?

Ülke tanıtımı yapalım derken, muhtemelen Angola'nın bu kış Afrika Kupası'nda Togo sebebiyle düştüğü durumdan daha kötü duruma düşebiliriz. Oğuzhan Akdinlerin, Ogün Samastların bol olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Böyle bir kargaşayı önleyebilmek için her köşe başına bir polis ve muhtemelen polis kuvveti yetmeyeceği için jandarma dikmemiz gerekecek. Bu da bizi tüm dünyaya alalen polis devleti gibi gösterecektir.

Sadece bu tehlike sebebiyle Türkiye adaylıktan çekilmelidir. Bu durumu görmezden gelip de adaylık başvurusu yapanlar da futboldan tecrit edilmelidir.

3 yorum:

pirizcinuri dedi ki...

bu durumu gerçekten bilmiyordum. Aynen katılıyorum sana ilker. Ramazan ayında oruç tutmayan insanların baskı altında olduğu ya da rahat rahat yemek yiyemediği şehirlerde nasıl olupta almanlar ingilizler rahat rahat gezip tozacaklar. Bence de sadece bu tehlike sebebiyle adaylıktan çekilmelidir Türkiye. Yoksa bu turnuvayı alıpta ramazanda sokaklarda alkol alıyor kafirler die cinayetlerin işleneceğini ve ciddi bir güvenlik sorununun olacağı aşikar

İlker dedi ki...

esasında bunu bu yaz test etme imkanımız olacak ufaktan. her ne kadar avrupa şampiyonası kadar büyük olmasa da bu yıl ramazana gelen takvimde kayseri de dünya basketbol şampiyonası grup maçları oynanacak.

pirizcinuri dedi ki...

bu kaysericilikte iyice gıcık etti beni. Şahane bi şehir sanki. İktidarın hatrına gidiyor bakalım.Doğal güzelliği olmayan şehirler arasında böyle ayrım yapmak hoş değil ama siyasi kayırmacılığın girdiği yerde zaten ne hoşluk kalır ki.