İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

18.03.2010

Leo sende insan mısın kardeşim ?


İtiraf ediyorum ; ne zaman bir Ronaldo vs Messi muhabbeti görsem balıklama atlar,Ronaldo'nun neden daha komplike bir futbolcu olduğunu açıklamaya çalışırdım.Hız,teknik,bitiricilik,zeka ve benzeri ortak özelliklerin dışında Ronaldo hem mükemmel fiziği hemde hava hakimiyetiyle her daim Messi'nin önünde olmalı diye düşünürdüm.Ama artık Messi'nin her hafta bize taktığı kapaklardan daral geldi.

Daha 3 gün önce Valencia'ya Hat-trick yaparken, attığı ilk golde normal insanların büyük ihtimall dizlerini kaybedecekleri arıza hızlanma-yavaşlama oranı ve hala çözemediğim bilek hareketiyle bizi kendimizden geçirmişti ki hooop dedi daha yeni başlıyoruz şova ...

Fotoğrafta gördüğümüz 17 mart Barcelona-Stuttgart maçında zataalinin yaptığı Tsubasa tarzı bir vuruşun snapshot'ı.Kendisi tıpkı Captain Tsubasa gibi topu alıp dağları taşları aştıktan sonra,kendisine has Neo-Cyclone vuruşunu yapıp önündeki 4 insan evladına acımadan golü yaptı.

Pele'yi es geçip, az çok Maradona'yı izlemiş bir nesil olarak kendimizi şanslı görürken bu fırlama çıktı piyasaya ve bu amcalarından tek eksiğini Temmuz ayında olmadı 4 sene sonra bidaha olmassa 2018'de kapatma şansı fazlasıyla var zira yaşı sadece 23.Dünyanın gelmiş geçmiş en iyisi olması için Güney Afrika'da 4-5 tane fedakar Arjantinli'ye kaleyi savunmaları için ihtiyacı var.Gerisini bizim Arjantinli Tsubasa halleder.

Bir futbolcu düşünün ki 22 yaşında dünyada yılın futbolcusu seçilmiş, Şampiyonlar Ligi, La liga,Dünya Kulüpler şampiyonluğu,Olimpiyat Altın Madalyası,İspanya Kral Kupası,Avrupa Süper Kupası,İspanya Süper Kupası şampiyonlukları görüp bir kanat oyuncusu olmasına rağmen CL'de gol kralı olup,buna rağmen her sene kendini geliştirmeyi başarabilen bir futbolcu olsun."Yuh artık" dediniz değil mi? Demeyin , öyle biri var ve şuanda futbol oynuyor kendisi ..

17 senede 4 Dünya Kupası,4 Avrupa Şampiyonası,15 Şampiyonlar Ligi sezonu , Zidane,Ronaldo,Rivaldo,Veron,Totti,Baggio,Laudrup,Giggs,Beckham,Ronaldinho,Kaka gibi yüzlerce büyük futbolcu izledim böylesini görmedim arkadaş.Arjantin'den bulup elinden tutup buralara getiren herkesten Allah razı olsun :)

Maçın golleri

1 yorum:

İlker dedi ki...

Sanırım şimdiye kadar Messi'ye getirilebilen tek eleştiri, bacaklarının güçlü olmadığı, ceza sahası dışından etkili olamadığı şeklindeydi. Şu iki golle artık bunu da yapabildiğini göstermiş oldu. İnsan değilsin Messi.