İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

30.03.2010

Blanka


"En az Messi kadar etkili" diyeceğim inanmayacaksınız. Fakat herhalde son zamanların en underrated oyuncusu olabilir Tevez.

Son iki senedir bu adamı ısrarla takip ediyorum ve gerçekten ama gerçekten dünya üzerindeki en etkili futbolculardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kişisel kanaatime göre Messi, Rooney, Ronaldo, Torres ayarında. O kadar etkili yani... Bu adamın şanssızlığı yanlış elemanlarla takılması. Daha birkaç sene öncesinden kendisini West Ham'a getiren Joorabchian tarzı mafya-işadamı-menajer melezlerini kastediyorum. Adam 5 senedir İngiltere'de halen İngilizce konuşamıyor. Kim bilir, belki Barcelona, Madrid veya benzeri sıcak iklim ülkelerini tercih etseydi çok daha farklı bir tablo izleyebilirdik. Barça'da şovu Xavi, Iniesta, Messi, Henry gibilerinin elinden rahatlıkla alabilirdi.

Zaten Ferguson United'da bu adamı niye hep yedek bıraktı, ezdi, hor gördü anlayamadım. Manchester City'de son 19 maçta 21 gol atmış. İstatistiğe gel! Bu gece Wigan'a karşı sürreal bir oyun sergiledi ve hat-trick yaptı. Adam yaratık gibi. Teknik desen alası var. Ciğer desen 90 dakika kaleci dahil herkese basıyor. Stoper olsam bulaşmak istemem. Ağırlık merkezi yerden 10 santim yüksekte olabilir. "Blanka" benzetmesi boşuna değilmiş. Yorgo'ya duyrulur... "Wigan" deyip geçmeyin, Santander'den, Zaragoza'dan, Chievo vb. takımlarından daha iyi olmasalar da daha kötü de asla değiller. Eğer bu formunu Dünya Kupası'na taşıyabilirse Maradona'yla Maradona'ya rağmen ama en önemlisi Allah'a emanet giden Arjantin'den bomba performanslar bekleyebiliriz.

3 yorum:

Övünç Şentürk dedi ki...

Tevez'in underrated olduğuna kesinlikle katılmıyorum zira kendisi dünyanın en fazla maaş alan 8.,İngiltere'de ise 2. futbolcudur.Geçenlerde canım sıkıldı diyip Arjantin'e gitmiş 2 hafta dönmemişti.Bunu da kendisinden başka hiç bir Cityli oyuncu yapamaz,yaptırmazlar.Adama o kadar güveniyorlar.

Ferguson'un Tevez'i hor gördüğünede pek inanmıyorum.Bu sene aynı şey Berbatov'un başına da geliyor ki kendisi geçen senede epey maçta yedekti.40 milyon Poundluk transferi yapan Ferguson değilmi? Hor görüyor diye mi kesiyor Berbatov'u? (Mourinho-Sheva olayı ayrı tabi)

Underrated mühessesesinin en büyük temsilcisi bence Higuain'dir.Adam hemen hemen her maç gol atıp asist yapmasına rağmen,ne Arjantin'de nede Madrid'de 1. tercih olmayı başaramadı üstüne üstlük Benzema kadar para isteyince de kapının önüne koyulmakla tehdit ediliyor.Yazıktır günahtır ...

İlker dedi ki...

Valla ben de allaha emanet giden Arjantin'in ne yapacağını merak ediyorum. Bana kalsa koyarım mascherano - cambiasso - gago üçlüsünü, alırım göbeği sağlama koyarım messiyi sağa tevezi sola, agüero yu göbeğe. alın nası istiyosanız öyle oynayın derim.

Cuma Ali dedi ki...

tevez underrated değil de, şu anda city'de oynadığından dolayı gündemde değil pek. ama arjantin'e gitmesi ailevi bi meseleden: karısının erken doğum yapması sanırım ve bebeğin sağlık durumunun kötü olması gibi bişeydi. yani hatta o durumda adam chelsea maçına geldi, 2 gol sallayıp geri döndü. yani olay tam tersi aslında.