İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

26.03.2010

"... Sert Konuştu"

Takip ediyorsunuzdur muhtemelen; ilk düdüğü Galatasaray tribünlerinden sahaya adam atılması ile çalan bir Fenerbahçe - Federasyonspor maçı var. Dikkatinizi, mücadelenin muhteviyatından ziyade, başka bir noktaya çekeceğim ben. Bugün gazetede Futbol Federasyonu başkanı Mahmut Özgener'in "sert konuştu"ğunu okudum da, mesele o.


Şenes Erzik dönemini, o zamanların futbolunda bu tür ayrıntıların yeri az olduğundan çok iyi hatırlamam, ama ilk Haluk Ulusoy döneminden beri (arada Hasan Doğan gibi istisnalar da var tabii) o koltuğa oturanın anında kalkıp konuşmaya başlaması gibi garip bir durum var. Efendi efendi de konuşmuyorlar; genelde, evet, "sert" konuşuyorlar. Ne garabet; aynı zamanda hukuki karar mercii de olan bir kurumun başındaki adam, bu kurumun yaptırım alanındaki başka adamlara karşı çıkıp sert konuşuyor. İşin beteri, kimsenin de dinlediği yok, onlar da aynı sertlikte cevap veriyorlar: Kulüpler Federasyon'a, Federasyon kulüplere, kulüpler birbirlerine... Kimileri var; önlerine gelen herkese..




Aslında futbol özelinde bütün bir memleketin durumu bu; herkesin Caps Lock tuşu açık.. Herkes özünde bir Sadri Yıldız.

Aşağıdaki bağlantıya tıklarsanız, Türkçe sayfalardaki "sert konuştu" içerikli haberleri sorgulayan bir Google araması ile karşılaşacaksınız. Ben bu linki oluşturduğumda arama 187.000 sonuç veriyordu; siz tıklayana kadar kim bilir kaç kişi daha "sert" konuşacak:

http://tinyurl.com/yeh6njb

Hiç yorum yok: