İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

29.03.2010

Rijkaard ve Servet

Fenerbahçe maçından sonra takım olarak mücadele etmediklerini söyleyen Servet'e Rijkaard'dan gereksiz sert bir tepki gelmiş.
"Sahada farklı şekillerde mücadele edebilirsiniz. Yüreğinizle oynayıp, çok çalışıp, çok koşabilirsiniz. İkincisi ise biraz beyninizi kullanıp, kalitenizi gösterebilirsiniz. Sakinliğini korumanız, oyunu açmanız gerekir. Bir derbiden sonra oyuncumuzun böyle söylemesi üzücü bir durum"

Aynı Rijkaard 2010 Ocak ayı Galatasaray Dergisi'ne verdiği röportajda şöyle demişti:
"Biz her zaman zeki futbolcuyu tercih ederiz. Çünkü zeki futbolcu, pozisyonunu kaybetmemeyi, kaybedenin yerini doldurmayı, ne zaman pas vereceğini, ne zaman top süreceğini, ne zaman tek pas oynayacağını bilir. Çünkü bir saniyeden daha az sürede oyuna karar verirsiniz. Bir saniye fazla top sürerseniz, şansınızı kaybedersiniz bazen"

Üstteki demeçlerden de rahatlıkla anlaşılacağı gibi Rijkaard'ın mentalitesi belli. Bu nedenle Rijkaard eline geçen her fırsatta Emre Güngör'ü Servet'in yerine monte etmeye çalışıyor. Bu nedenle iki senedir Galatasaray orta sahasının vazgeçilmezi olan Barış bu sezon oynamakta zorlanıyor.

Fakat şunu da unutmamak lazım.

2000 sonrası  Galatasaray hep tuhaf kadrolar ve güvenilmeyen antrenörlerle başarıya ulaştı.. Nicelescu ile Saidou ile Cihan Haspolatlı ile Cevat Güler ile şampiyon oldu. Çünkü her zaman mücadele eden ve tempolu oynayan bir takım kimliği vardı, yanındaki oyuncuya pas atamadığı için oyuncusuna çok küfretti Galatasaray taraftarı ama her zaman da takımının oynadığı oyundan memnnundu..

Galatasaray bugün Arda, Elano, Keita, Gio gibi futbolcularla bu topu oynuyorsa Rijkaard'ın biraz Servet'e hak vermesi lazım.

Hiç yorum yok: