İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

31.03.2010

Kevin Doyle


Kevin Doyle'u üç senedir ciddi bir şekilde izliyorum ve özellikle bu sene önemli bir çıkış yakaladığını söylemek mümkün. Menajeri Mick McCarthy son zamanlarda artık motive etmek için mi yoksa kendince piyasasını yükseltmek için midir bilmiyorum ama sürekli Doyle'un bu seneki performansından bahsedip duruyor. Gelecek sene ilk dört takımda değil belki ama Aston Villa ve Everton gibi takımlarda görebiliriz kendisini. Hatta Arsenal ve Liverpool'un teklif yaptığı dedikoduları bile dolaşıyor.

Komple bir forvet olduğunu belirtmenin yanısıra göze battığı ilk sezon olan 2006-07'de Reading'le Premier Lig'de 13 gole imza attığını da gözden kaçırmamak gerek. Ayrıca yine aynı sezonda bütün İngiltere liglerinde en fazla kafa golünü Doyle atmış. Bu sezonki 7 golü aldatmasın, tamamen Wolves'un çok defansif oyun anlayışından kaynaklanan bir durum. Doyle tek forvet oynuyor ve Wolves da zaten ligde en az gol atan takımlardan biri. Son olarak iki ayağını da kullanabilen, hava toplarında etkili, güçlü, top taşıyabilen ve saklayabilen, gol vuruşu ve sezgisi olan bir forvetten bahsettiğimizi hatırlatmakta yarar var. Tanımayanlar içinse stilini bizim Semih'e benzetebilirim. Ama Doyle'un dribling yapma özelliğini de ayrıca belirtmek lazım. Zannedersem kendisini gelecek senelerde daha fazla duyacağız.

3 yorum:

kalabay dedi ki...

ingiltere ligindeki bu underrated oyunculara bayılıyorum.Kitson,Ashton,Heskey,Beatttie,Johnson gibi adamlar aslında gerçek heyecanı yaratanlar değil mi?

Cuma Ali dedi ki...

aynen öyle abi. çünkü adamlar bildiğimiz forvet oyuncularına göre çok daha çalışkanlar ve yetenekleri de hiç o kadar kısıtlı değil. johnson kim çıkaramadım ama özellikle ashton o kadar sık sakatlanıp futbolu bırakmasaydı, adından daha çok söz ettirecek bi oyuncuydu.

Övünç Şentürk dedi ki...

Andy Johnson Fulham'ın keltoş forveti :)
Bunların hepsi bizim milli takımda rahat rahat oynayacak adamlar ama ingiliz olunca önünde Rooney var Defoe var zor tabi ... İşin kötüsü önlerinde ki adamlarında yaşı genç :)