İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

28.03.2010

Derbi




Kadrolara baktığımızda şu Fener’den kimi Galatasaray’a koyarsın deseler Bilica hariç kaleciyle beraber dört kişiyi koyar, kalanına dokunmazdım. Zira maç da Fener’in savunması mı, Galatasaray’ın hücumu mu ağır basacak pozisyonundaydı.

Alex ve Mehmet Topuz’un sahada görünmediği Fenerbahçe’yi Emresizlik; Ardasızlığın Galatasaray’ı etkilediğinden daha fazla etkiledi. Bu haliyle Fener golü ya duran toptan bulurdu ya da anca hiç beklenmeyen birinin uzaktan şutunda. Gerçi bundan 5 sene önce yine Selçuk Galatasaray karşısında şampiyonluğu getiren golün asistini yapmıştı. Selçuk birçok kez bu takımda harika işler çıkardı ama adamın karizması yok o yüzden kendini sevdiremiyor bir türlü. Ben olsam kendime Tuncay’ın menejerini tutar, saha dışı işlerlerini ona bırakırdım.

Netice itibariyle maçta akılda kalan Mustafa Sarp, Gio ve Keita’nın pozisyonları var. Bunların dışında Fenerbahçe çok da pozisyon vermedi.

İki takımdan biri kazanacaksa Bursa elbette Fenerbahçe’nin kazanmasını isterdi. Bundan sonra önemli olan Bursa’nın hızla toparlanıp toparlanamayacağı. Halen daha Fenerbahçe ve Galatasaray ile arasında 2 maç fark var. Artık Sami Yen’de yenilme lüksüne sahipler. Önemli olan Sami Yen’e gelene kadar ne yapacakları. Kaldı ki Bursa, Sami Yen’e gelmeden önce bir Beşiktaş - Fener maçı da var.

1 yorum:

Oben Kaymakçalan dedi ki...

Gerçi strateji olarak da bu şekilde oynamayı tercih etti Daum ama Fenerbahçe Galatasaray maçında iyi değildi. Geçen hafta Antep maçında çok kötüydü, önceki iki hafta Gençlerbirliği ve Antalya maçlarını izlemedim ama kötü olduğunu duydum.

şimdi iki ihtimal var, ya galatasaray galibiyetinin moraliyle takım daha iyi oynar ve klasik bir klişe ile kötü oynarken bile kazanıyorsa iyi oynarken rahat kazanır.

ya da bu 4 maçta 10 puan(yenilen 0 gol atılan 3 gol) bir yalancı bahardır ve Fener önümüzdeki haftalarda düşüşe geçer.

eğer birincisi olursa tecrübesi nedeniyle Fenerbahçe, Bursa'ya göre daha şanslı konuma gelir, ikincisi olursa şampiyonlar ligine gidemez.