İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

14.03.2010

İzmir Süperlig'e dönüyor


Bank Asya 1. Lig'de Karabükspor liderliği garantiledi diyebiliriz. İkinci Bucaspor ve play-off oynayacak 3-6 sıralamasındaki Altay, Adanaspor, Konyaspor ve Karşıyaka da play-off potasında rahat, hepsinin derdi 2. olup play-off ile uğraşmamak. Baktığımız zaman Süperlig için iddialı olan beş takımdan üçünün İzmir takımı olduğunu görüyoruz.

Karabük'ün Süperlig'i garantilediğini, ilk altıdaki takımların değişmeyeceğini ve hepsinin aynı şansa sahip olduğunu varsayalım. 2 takımın daha Süperlig'e çıkacağını düşünürsek bir İzmir takımının gelecek yıl Süperlig'de olmama olasılığı %10. 5 takımın 2. ve 3. sırayı alabileceği 10 değişik ikiliden sadece Adanaspor ve Konyaspor'un beraber olduğu ikili sıralama İzmir'in Süperlig hasretini devam ettirecek. 1-(2/5 x1/4)

Ayrıca matematiğin dışında gerçekler de var. Buca çok iyi bir ivme yakaladı, puan olarak rakiplerine göre avantajlı. Karşıyaka bugün Kartal'ı yenerse üçte üç yapmış olacak ve iyice hırslanacak, bu sezon tüm hedef maçlarda iyi oynadı. İkinci yarıda sakatlıklardan çok çeken Altay dün Bolu'ya yenildi fakat Karabük'ten sonra belki de ligin en iyi hücum hattına sahip.

Uzun lafın kısası, İzmir futbolunun Süperlig hasreti bu sene bitecek gibi..

1 yorum:

İlker dedi ki...

Yıllardır Altay ve Karşıyaka'dan bi cacık olmadıktan sonra, görece olarak daha az kökene sahip, daha az bilinen buca'nın bu ikisini sollaması ayrı bi post konusu olmalı.