İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

22.06.2010

12. Gün: Au revoir France

- Hatta mümkünse bir daha görüşmeyelim. Futbol adaletini buldu. Elle oynama ile gelinen bir Dünya Kupası, yıllardır tahammül edilen berbat bir teknik direktör ve oynattığı iğrenç futbol. Maç sonunda, Anelka - Domanech atışmasını duyuran L'equipe manşeti "Cehennemin dibine yolculuk" diye atmış. France Football'un ki daha az aşağılayıcı: Sonunda kuyunun dibi!

- Mert Aydın'ın, Franck LeBoeuf'den güzel bir alıntısı var: Milli takımdaki oyuncu, iki ay sonra beraber çalışmayacağını bildiği teknik direktörü iplemez ki! Daha önce Aime Jacquet ve Zinedine Zidane'ın "bitiminde bırakıyorum" açıklamaları ile gelen bir şampiyonluk ve final sonrasında Fransa Futbol Federasyonu, Dünya Kupası'ndan sonra takımın başına Blanc'ın geçeceğini açıklamakta sakınca görmedi ama işte böyle bir rezalete imza attılar.

- Diğer maçta tahmin ettiğim gibi Meksika beraberliğe yatmadı. Guardado'nun şutu direkten dönmese çok daha güzel bir maç seyredebilirdik.

- Meksika - Uruguay maçında Vuvuzela'nın sesinin daha yüksek çıkmasını ve spiker ile Ömer Üründül'ü duymamayı diledim. Spiker bir ara Türkiye'de oynayan futbolculara öğüt çalmaya başladı. Dos Santos'tan girdi, Lugano'dan çıktı, hızını alamadı; "Kaka'ya gösterdiği kırmızı karta kadar Keita da çok övgü aldı" dedi. Adam o kırmızı karta kadar sahada toplam 20 dakika kalmış, ne yapmış da övgü almış gerçekten merak ediyorum. Oraya yorumcu diye oturtulan adamın, kendisine akşam ki B grubu maçları sorulduğunda "çok kritik maçlar, herşey olabilir" dışında da birşeyler söyleyebilmesi lazım. Sen gidiyorsun dünyanın parasını verip Dünya Kupası'nın yayın haklarını alıyorsun, sonra yorumcu diye, hobi olarak bu işi yapan bir işadamını çıkartıyorsun.

- Şarapova'nın maçı bitti şu anda. Kadın maç sonunda soyunma odasına girerken çok şık bir ceket giydi ve öyle gitti. Hastasıyız kendisinin.

Hiç yorum yok: