İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

14.06.2010

3. Gün: Mesut ve diğerleri


- Bu akşam bu çocuğa bakıp Almanya forması ile oynadığı için iç geçiriyorsak bunun sebebi 2. kuşak gurbetçi futbolculara üvey evlat muamelesi yapmamızdır. Zamanında Halil'i, Yıldıray'ı, Nuri'yi adam yerine koymadığımız için Mesut, Serdar Almanya A milli takımında; başka 8 tanesi de Almanya'nın çeşitli yaş grubu milli takımındalar. Oğuzhan Özyakup, Hollanda U17 milli takımının kaptanlığını yapıyor vs. Biz hala "yabancı oyuncu sayısı artıyor gençlerin önü tıkanıyor" diye martaval okuyalım. Adamlarda yabancı sınırlaması yok, halen daha ne adamlar çıkartıyorlar, sonra bizim milli takımı değil de onu futbolcu yapan ülkenin milli formasını giyiyor diye hayıflanıyoruz.

- Sırbistan günün bir başka cahiliydi. Bu kadar abuk sabuk bir kırmızı kart ve penaltıyı TFF 2. lig maçında yapsalar takım hakkında şike soruşturması açılırdı.
- Cezayir için sabah söylediklerimi geri alıyorum. Sırf şu şekilde bir ikinci sarı kart ile oyun dışı kalabilecek kadar cahil oldukları için bile yenilgiyi hak ettiler. Yedikleri golü ise Green'in golü gibi talihsizliğe değil resmen kalecinin salaklığına bağlamak lazım. Cezayir - Slovenya maçını 90 dakika boyunca gözünü ekrandan ayırmadan izleyebilen varsa yorumlara yazsın, kendisine aramızda para toplayıp bi hediye falan alalım.

Dip Not: İngiltere - ABD maçı ile ilgili olarak Green Card espirisini yapmayanı dövüyorlarmış galiba.

Alakasız dip not: Quaresma, Beşiktaş'a Güiza kadar bile katkı yapsın, futboldan anlamadığımı ilan edip, bu yazıyı okuyan herkese dondurma ısmarlamayı taahhüt ediyorum.

6 yorum:

joyous dedi ki...

alakasız dip not dahil olmak üzere tüm fikirlerine katılıyorum.

avustralya da cahiller listesine eklenebilir. o nası bi defans anlayışı, ofsayt taktiği. adam gibi pres yapmıyosun, rahat rahat top oynatıyosun. E dünya kupasındasın verbeek hocam, biraz çalıştırsaydın şu takımı.

bi de son olarak, grella da sarp'tan sora toptan kaçan 2. ortasaha oyuncumuz olsaydı, rijkaard da barça sistemini gerçekten tam yerleştirecekti bu sene:) Allah korumuş abi.

Övünç Şentürk dedi ki...

Bende BJK Forza'ya bu yazıyı kopyalayıp , evini barkını sattırıp , 30000 adama dondruma ısmarlamanı büyük bir zevkle izleyeceğim.

Sana Ekşi'den #19379632 entryi armağan ediyorum.Zira Querasma dünden itibaren Guiza'dan fazla katkı yapmaya başladı.

SinnFein dedi ki...

Bir Beşiktaşlı olarak aynı taahhüdü bende vererek İlker'e buradan destek oluyorum. (Eğer Q7 şaşarda birşeyler yaparsa patron masrafı yarı yarıya halletmiş oluruz!)

Tüm notlara ek olarak şunu belirteyim; Almanya'nın taktiği ve her zamanki disiplini mükemmeldi. Podolski ve müller'in kanatlarda oynaması ve her atakta 2. ve 3. forvet olarak desteklemesi ve bunu 90.dk boyunca yapmaları çok iyiydi.

Birde Avustralya'nın santraforu yok mu? Tim Cahill'den santrafor yapmaya çalışmışlar. En son Frederich ve Mertasacker arasında kafa topuna zıplamaya çalışıyordu!

Övünç Şentürk dedi ki...

Quaresma gelip Beşiktaş'ı Uefa şampiyonu yapacak diye bir durum olmadığını bizde biliyoruz da bahsettiğin kişide Guiza arkadaş yapma yani.

1 sene önce Tabata'ya daha fazla para verip toplam 30 tane Tabata forması satamamışken en azından 5-10 bin tane forma satmak amaç Kulübün neredeyse eksiye düşen imajını biraz toparlamak amaç.Ben alacağım q7'li Bjk forması bunun yanlış olduğunu uzun vadede çok canımızı yakacağını bile bile kısa vadede biraz keyif almak için alacağım zira bizdeki BJK aşkı bitmez Yıldırım Demirören'de gitmez tecavüzden keyfi alıcaksın ...

Bu arada Mesut ne zaman bu hale gelmiş arkadaş.Hadi takip etmiyoruz Bundesliga'yı filan ama bu adam 1 sene önce orta sınıf bir sol kanat oyuncusu gibi dururken 1 senede 2000 model Zidane olmuş ...

Kadrodaki 3 forveti Kewell,Kennedy ve Rukavysya olan bir takım Avustalya.Walla ben olsam bende Cahill'i oynatırım forvette zira zaman zaman Moyes'te kullanıyor onu forvette.Kafa toplarında baya iyidir.Topu çok iyi saklar.Ama takımın geri kalanında bir numara yok ...

Av. Levent Öge dedi ki...

almanya'yı ilk defa o insanı sinir eden tekdüzelikten kurtulmuş gördüm ve bu genç takımı sevdim. zati şu ana kadar oynanan en güzel maçtı bence

SinnFein dedi ki...

Cahill'i santrafor oynatabilmen için yanında oynayacak ikilinin çok iyi olmasıı gerekir ki 4-6-0 dedikleri tekniği iyi uygulayabilesin... Garcia ve emerton malesef o düzeyde olmayınca Cahill sadece o pozisyonla aklımda kaldı. Ama 2006'daki Hiddink'in Avustralyası gitmiş saçma sapan bir takım çıkmış ortaya...

Bu arada TRT'ye de küfür etmeden geçemyelim... Hadi Ömer Üründül ok para almıyor da orada (maliyttir vs anlarım!) be canım spikerlerim, dünyanın en büyük futbol organizasyonunda maç anlatıyorsunuz; belkide kariyerinizin önemli anlarından biri ama hiçbiriniz ne bir istatiki bilgi; futbolcu hakkında bilgi vs veremiyorsunuz! Howard'ın uzun topunun out'a gittiğini bende ekrandan görebiliyorum bana onu değil başka bilglier verin kardeşim...

Q7 için umarım hayırlı olur demekten başka birşey düşünmüyorum ama bir beklentim yok kendisinden.. Ne yaparsa benim için artı olur...