İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

12.06.2010

2010'a doğru


Halihazırda oynanmakta olan futboldaki kupa ile ilgili de yazacağım. Fakat öncelikle ülkemizde düzenlenecek basketbol şampiyonası hakkında bir şeyler söylemek istiyorum.

Şampiyonayı düzenlemek için aday olduğumuz günden beri tüm planlarımızı bu şampiyona için yaptık. Sonuçta geldiğimiz nokta son derece can sıkıcı. Kadromuzdaki oyuncuların maksimumuyla oynadığını düşündüğümüzde bile  şampiyonluk adaylarından biri kesinlikle değiliz. Kaldı ki bir çok oyuncumuz sezonu kötü geçirdiler. En önemli oyuncularımız( Hidayet, Ömer Aşık, Kerem Gönlüm)  sezon bile geçirmediler.

Yıllardan beri bu turnuva için hazırladığımız ve uğrunda  bir çok turnuvada tecrübeli isimlerden vazgeçtiğimiz 86 - 88 jenerasyonu ne alemde? Ersan dışında hiçbiri istediğimiz gelişimi sergileyemedi. Ömer, Oğuz, Semih, Cenk, Engin gibi oyuncular rol oyuncusundan öteye gidemedi.

Daha iki - üç sezon önce ülkemizde en azından normal sezonda beş takım şampiyonluk için yarışıyordu. Gelecek sezondan sonra Efes Pilsen de kapanırsa Fenerbahçe kendisiyle yarışacak.

Organizasyon açısından da büyük sıkıntılar yaşıyoruz. 2006'da Türkiye'de dört - beş basketbol dergisi çıkarken şu an ülkemizde bir tane bile basketbol dergisi yok. ( duyduğum kadarıyla temmuz ayında NBA Türkiye dergisi yayın hayatına geri dönecekmiş) Maskotumuz çok kötü, turnuvaya bir çok yıldız katılmıyor, vs , vs..

Şimdi alternatif bir proje ile devşirme oyuncu uygulamasına gidiyoruz. Bu bizim için çok yeni bir uygulama değil. Şu an kadromuzun en iyi oyuncusu Ersan İlyasova da bir devşirme aslında. Benim düşüncem Ersan ve Hidayet'in olduğu bir takımda Preldzic'in devşirilmesinin saçma olacağı yönünde. İlla biri devşirilecekse bu Kinsey olmalı. Tam bizim ihtiyacımız olan adam..

3 yorum:

İlker dedi ki...

Bu arada ilgilenenler için dün günlük biletler satışa çıktı. Zone 4 ten final gününe biletimi aldım. Beklerim.

Övünç Şentürk dedi ki...

Sinir oldum bitmiş bilet filan kalmamış sen ne zaman aldın yaw ...

İlker dedi ki...

11 haziranda çıktı biletler satışa aynı gün saat 12.30 itibariyle almıştım ben biletimi.