İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

27.06.2010

84. Gazi Koşusu


Türk yarışçılığının derbisi 3 Yaşlı İngilizlere ait 2400 metrelik Gazi koşusu bugün koşulacak.Klasik istatistiki bilgilere dayanmadan hemen sadede geleceğim.


Uzun bir süreden sonra ilk kez yumuşak bir pistte koşulacak bir Gazi Koşusu olacak ve hava tahminleri yarış sırasında olası bir yağmuru gösteriyor ki o zaman işler daha fazla karışacak.


Orjin işini yani atın anasını babasını dayısını inceleyenler yağmurlu havada Lockton yavrularının nasıl bir uçuşa geçtiğini bilirler yani kısaca kuru havada adım atmayan atlar yağmurla beraber yumuşayan pistte uçabilir.Kuru da uçan atlar yağmurun ağırlaştırdığı pistte tutunamayıp yavaşlayabilir.


Bu yıl hem bu sebeple hem de istikrarsız performanslar sebebiyle Gazi'yi bu at kazanır diyemiyoruz.Son iki senede Pan River ve Miramis çok büyük favori olarak gelip kazanıp gitmişlerdi.Bu yıl ise aday çok.


Metro Turizm'in sahipleri olan Öztürk kardeşlerin Playboy olanı Talip'in atı Hakkar en önde görünen safkan olarak görünsede Nurettin Şen'in ata ne kadar başarılı hükmedeceği soru işareti.Keşke yerine Selim Kaya - Halis ikilisinden birini bindirebilselerdi veya böyle uzun mesafe yarışlarını iyi koşan genç jokey Kocakaya'yı.


Yarışta diğer şans verdiğim isimler Aydemirhan ve Miliç.Bültenlerin ve camianın çok tuttuğu Azaraks'ın mesafede sıkıntı çekeceğini düşünüyor ve şans vermiyorum.Ha başka bi at çıkar gelirse de niye geldi de diyemeyiz.


Ahmet Necdet Sezer hemen hemen fırsat bulduğunda Gazi'ye gelip kupa vermişken sayın Abdullah Gül'ü hiç görememiştik ki neyse bu yıl gelecekmiş.Geç olsa da güzel bir jest.
Neredeyse bir Cumhuriyet geleneği haline gelen bu koşuya katılan tüm atların ayaklarının düz basması en büyük temennimiz.



Hiç yorum yok: