İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

11.06.2010

Tutuk İlk Gün

- Açılış töreninden aklımda kalan tek şey pan-afrikanizm propagandası idi. Sırf Afrika'da Dünya Kupası düzenlensin diye yapılan rotasyon sistemi neticesinde kupaya ev sahipliği yapmaya hak kazanan Güney Afrika, kupaya katılan tüm Afrika ülkelerinden şarkıcı getirmiş. Khaled, Didi'yi söyledi şöyle bi 10 sene öncesine gittik.

- Meksika orta sahada oyun kurmada sıkıntı çekti. Tempoyu artıramadı. Oyuna 37'lik Blanco girdi. Tam halı saha topçusuna dönmüş. Koşmaya mecali yok, gıgısı sarkmış ama acayip nokta paslar attı. Vela hiçbişi oynamadı. Hernandez'in ilk 11 çıkmasını bekliyodum. Oyunda olduğu sürede de bişi yapamadı gerçi.

-İki kalede de atamayana atarlar oldu. İlk yarı Meksika kaçırdı, Güney Afrika attı. Sonra Güney Afrika ikinciyi atıp maçı öldürme şanslarını tepti maç berabere bitti.

- Grubu ilk iki sırada bitirmesini beklediğim Uruguay ile Fransa'nın maçının temposunun başlıca sebebi günün ilk maçının 1-1 bitmesidir. Her ne kadar iki teknik direktör de kırmızıya kadar hep ileriye adam sürse de "ilk maçlar sonunda grubun puansız tek takımı olma" endişesi böyle tatsız tutsuz bir maç çıkardı ortaya.

2 yorum:

Övünç Şentürk dedi ki...

Bu vuvuzela bitirdi beni bir günde,bu mal afrikalıların niye gelişemediği belli,24 saat bu aletin çalındığı bir kıtadan zeki adam çıkmaz tabi...

Arı kovanında maç yapmak için milyar dolarlık yatırım yapıyor herifler.

Fifa'nın acil el atması lazım bu duruma , yoksa dünya kupası ciddi sekteye uğrayacak bence.

pirizcinuri dedi ki...

Aynen katılıyorum bu kadar eziyet olmaz. Biz ulus olarak büyük malız demenin bu kadar büyük göstergesi olmaz ya. Ne taraftar sesi ne başka bişey duyulmuyo. Kısık sesle dünya kupası izliyoruz. Afrika için bundan daha kötü bir propaganda olmazdı heralde. Dünya kupası yaptık sizde kafamızı siktiniz arkadaş. Bu böyle gidecek muhtemelen