İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

16.06.2010

5. Gün: Denge Futbolu

- Bir kere şu muhabbeti bırakalım artık: "Kazandı ama keyif vermedi!" Şu aşamada önemli olan kazanmaktır, turnuvayı iyi açmaktır. Kimse de iyi futbol falan beklemesin. "artık herkes iyi savunma yapıyor" belki de Ömer Üründül'ün yegane doğru yorumudur ve kayda değerdir. Kağıt üstünde en zayıf görünen Yeni Zellanda ve Kuzey Kore bile çok disiplinli savunma yaptılar. Kazanan haklıdır.

-Stoch için gazeteler yarın sabah ne yazacak çok merak ediyorum. "Ürkek ama topla etkiliydi" gibi fiks bir cümle bekliyorum.

- Maçların bu kadar temposuz geçmesi son derece normal. Kimse daha ilk maçtan yenilip turnuvaya havlu atmak istemiyor. Muhtemelen Fildişi Sahili veya Portekiz'den biri üst tura çıkacak. 2 takım da yenilip bu şansı ilk maçtan tempektense işleri Kuzey Kore ve Brezilya maçlarına bıraktılar.

- Şu gidişat ile yarınki Honduras - Şili ve Uruguay - Güney Afrika maçlarının da sıkıcı ve az gollü geçmesini bekliyorum. Zira A grubunun iki maçı da berabere bittiği için yine iki takımın zoraki açılması gerekmeyecek.

- İstiyoruz ki bu futbolun en üst düzey turnuvasında, Şampiyonlar Ligi ayarında top oynansın. Milli takımların, kulüp takımı seviyesinde futbol oynamasını beklemek haksızlık olur. Çok göze hoş gelmese de Asya takımları kısmi olarak bunu yapıyor. Bunu hakkıyla yapabilecek tek takım İspanya'yı da yarın sahada göreceğiz. Ama karşısında oyunu çirkinleştirmek için herşeyi yapabilecek İsviçre'nin olduğunu unutmamak lazım.

1 yorum:

Mehmet Reşit dedi ki...

Slovakya - Zelanda maçı, adeta bir hentbol maçı gibiydi: Topu alıyorlar, kendi yarı sahalarını merkez alıp kaptırana kadar sürekli yana ve geriye doğru oynayıp duruyorlar; kaptırınca da 11 kişi topun arkasına geçip biraz evvel kendileri üstlendikleri rolü rakibe devrediyorlar.