İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

24.06.2010

13. Gün: Almanya - İngiltere

- İngiltere maçını izlemek için Marmaristeydim. Bildiğiniz üzere seyehat acentası Thomson tarafından yapılan ankette Marmaris, İngilizler tarafından en çok tercih edilen üçüncü tatil merkezi olmuş. Haliyle de dün Marmaris'in herbir yeri St.John bayrakları ile donanmıştı.

- Oturduğum barda iki Türk, iki İskoç kalanı ağzına kadar dolup taşmış İngilizlerleydik. Slovenya öteki maçın sonucuna yattı. Sanırım biri kenardan "2-2" işareti yapmış ama maçtan sonra Slovenler, sahada timsah yürüyüşü yapmadılar.

-Maçta vuvuzela yerine, İngiliz taraftarların sesini duyduk. Gözlerim doldu.

- Maçı BBC'den izledik, TRT spikerlerinden bir maçlığına da olsun kurtuldum. Bu TRT spikerlerinin her yabancı ismini, İngilizce okumaya çalışmalarının mantığı nedir? Bir önceki gün spiker, Nijerya teknik direktörü Lagerback'ın ismini ısrarla "lecırbek" diye okudu.
- ABD'nin futbolda iyi olmasını hiç hazzetmeyenlerdenim. Yine de haklarını verelim. Turnuvanın en istekli top oynayan takımlarından biriler.

- Habertürk sanırım gazetede sayfa dolduracak konu bulamamış, gitmiş, " Dünya Kupası'nda hakemler bu kadar rezaletken, bu kupada nasıl Türk hakem olmaz" diye haber yapmış. Sanki 2 ay önce, her haftasonu ligde oynanan maçlar sonrası hakemleri yerden yere vuran kendileri değilmiş gibi. Sorunun cevabı da basit: UEFA'nın elit klas hakem listesinde hakemimiz yok.
- Akşam maçlarını izlemek yerine, NTVspor'da tarihe tanıklık etmeyi tercih ettim. Mahlut-Isner arasındaki maç 10 saati buldu ve tenis tarihinin en uzun süreli maçı olarak tarihe geçti. Ancak henüz maç bitmedi. Hava karardığı için, salı günü başlayan maç üçüncü gününe uzadı.

- İyi ki akşam maçlarını izlememişim. Bir ara reklam arası verildiğinde, Almanya maçını açtım. Ömer Üründül, maçlar falanca skorla biterse Gana ile Sırbistan kuraya kalır yorumunda bulundu; sanki Gana, Sırbistan'ı yenip ikili averajda üstünlüğü ele almamış gibi. Adam daha dörtlü grupta puan hesabını yapamıyor, koskoca Burger King'in hesaplarını nasıl tutuyor merak ediyorum.

Hiç yorum yok: