İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

9.06.2010

Schuster, Pellegrini, Magath, Capello, Ferguson, Guardiola, Mourinho...


"Teknik direktör arayışlarını sürdüren Beşiktaş, girişimlerini resmen borsaya bildirdi. Adaylar; Schuster, Pellegrini, Magath, Lucescu, Koeman ve Ramos..."


Geçtiğimiz iki günde, bu haberin yayınlanmadığı gazete, televizyon, internet sitesi vs. kalmadı. Ve ben, bu haberi her okuyuşumda metnin "Magath" kısmına gelince önce bir kalakalıyorum, ardından da suratıma müstehzi bir gülümseme yerleşiyor, ancak ondan sonra okumaya devam edebiliyorum; "Lucescu, Koeman ve Ramos" diye..

Şüphesiz, Magath'ı Beşiktaş'ın listesine sokan kariyerindeki başarıları, iş disiplini, taktik anlayışı, şusu-busu değil; geçen sezon henüz ikinci sezonunu geçirdiği, tarihinde bir Almanya Kupası dışında hiç bir başarısı bulunmayan Wolfsburg'u lig şampiyonu yapıp bu sezon da Schalke 04'ü küllerinden dirilterek şampiyonluğa oynatması. Malum, bizde sabır, çölde vaha; Magath da görünüşe göre hızlı başarı getiren bir hoca..

Gelelim işin gülümseten tarafına:

Hafızası kuvvetli olan futbolseverler hatırlayacaktır; ta 2009'un aralık ayında Magath, Schalke'nin Ailton ve Ernst transferlerinden kalan alacakları için düğmeye basmış, Gelsenkirschen'den İstanbul'a bir miktar laf sallamıştı.

Beşiktaş yönetimi bugün Magath'ın adını listelerine eklerken, bu hoş anıyı kulübüne sadakatine bağlamışlarsa halt etmişler. Bütün ayrıntılar bir tarafa, Magath'ı başarılı yapan en temel unsur, başına geçtiği kulübün transferi, taktiği, antrenmanı geçelim, ıvır-zıvır işlerine kadar her şeyinden sorumlu olması. Şu halde "Magath'la gelecek başarı" ile "Al sana Tabata, hem bizim ortak da kazansın" tarzı yönetim anlayışı birbirlerinin panzehiri.

Peki bunun böyle olduğunu Beşiktaş yönetimi bilmiyor mu? Açıkçası öyle acayiplikler gördük ki Demirören yönetimi süresince; bilmiyor, bilemiyor, farkedemiyor olabilirler. Bunu aşamadıkları için de Magath'ın böyle bir enayilik yapmayacağını tahmin etme aşamasına geçemiyorlar herhalde.

2 yorum:

Av. Levent Öge dedi ki...

6 tane teknik direktör adayı olur mu lan bi de? insanın elinde bir iki alternatif olur da 6 nedir yahu? hayır, bir de isimleri hızlı hızlı sayınca havale geçiriyormuşsun da ateşten sayıklıyormuşsun gibi olmuyor mu?

Övünç Şentürk dedi ki...

Walla Yıldırım Demirören bu açıklamaya imza attıysa büyük ihtimalle yeni teknik direktörümüz Samet Aybaba yada Mehmet Özdilek olacak demektir.Yıldo'nun yapacam deyipte yaptığı birşey henüz görülmedi.Demekki Bjk'nın hoca adayları arasında bu 6 arkadaş yokmuş gibi düşünebiliriz.